Nieuws > Secutec News

Secutec versterkt internationale groeiambities met nieuwe strategische partner Indufin

Vlnr: Jean-Francois Vryens en Joris Rome (Indufin), Geert Baudewijns, Bart De Maeyer en Yves Pauwels (Secutec)

 

Aartselaar, 8 januari 2024 – Cybersecurity specialist Secutec kondigt aan dat het een overeenkomst bereikte waarbij Indufin Investment Fund als strategische investeerder toetreedt tot het kapitaal. Huidige aandeelhouders Geert Baudewijns en Bart De Maeyer behouden samen de meerderheid van de aandelen. Secutec CEO Geert Baudewijns: “Dit strategisch partnership laat ons toe om Secutec verder internationaal uit te bouwen en een hoofdrol te spelen in het Europese cybersecurity landschap.”

Sinds de oprichting door Geert Baudewijns in 2005, is Secutec uitgegroeid tot een autoriteit wat betreft cybersecurity-oplossingen en -diensten. In de voorbije jaren hebben de aandeelhouders Secutec succesvol omgevormd van een security system integrator tot een security vendor die eigen innovatieve producten ontwikkelt. Op vandaag zet Secutec al in op vier eigen oplossingen en services: SecureDNS, SecureSIGHT, SecureRESPONSE en SecureCARE. Daarnaast biedt Secutec ook gespecialiseerde fraude monitoring diensten aan financiële instellingen. De omzet is de voorbije jaren sterk gegroeid, tot ruim 20 miljoen euro in 2023.

De komende jaren ambieert het management een voortzetting van deze opmerkelijke groei, voornamelijk via de eigen oplossingen. “Het potentieel is er, dat ondervinden we vandaag al met onze partners,” weet Geert Baudewijns, CEO van Secutec. “Onze state-of-the-art security-oplossingen bieden klanten een noodzakelijke aanvulling op de bestaande infrastructuur, om een snellere en meer accurate beveiliging te garanderen.”

Secutec’s groeiplannen focussen voornamelijk op het internationaal commercialiseren van de zelf ontwikkelde oplossingen. De vraag naar deze oplossingen en diensten is de voorbije jaren sterk gestegen. Daarnaast ziet het management mogelijkheden om het product- en dienstenportfolio verder uit te breiden, zowel organisch als door strategische overnames en zo een sterk expertisecentrum uit te bouwen rond cybersecurity. Hiervoor werd ook reeds een nieuwe site aangekocht, strategisch gelegen langs de A12 op de as Brussel-Antwerpen, waarop een kantorencomplex op maat van de groei zal worden neergezet. De bouw van dit hightech cybersecurity center start dit jaar en zal eind 2025 in gebruik worden genomen.

Om al deze ambitieuze groeiplannen te realiseren, ging Secutec de voorbije maanden op zoek naar een nieuwe investeerder die het management kan ondersteunen in de internationale commercialisatie en de verdere uitbouw van Secutec’s organisatie.

“Met Indufin hebben we een partner gevonden die niet alleen een sterk trackrecord heeft in software en IT services bedrijven zoals AXI, Cheops en Securelink, maar ons ook kan bijstaan in strategische buy-and-build opportuniteiten. Bovendien delen we met Indufin de familiale waarden die Secutec uniek maken”, aldus Geert Baudewijns, CEO van Secutec.

Joris Rome, Partner bij Indufin, vult verder aan: “Wij kijken er enorm naar uit om samen met Geert & Bart en het ganse bedrijf verdere duurzame groei na te streven, met respect voor het DNA van Secutec. We zijn uitermate enthousiast over de toekomstige samenwerking en zien – onder het blijvende leiderschap van Geert & Bart – enorm veel mogelijkheden tot verdere internationale groei.” 

 

OVER INDUFIN

Indufin is het investeringsvehikel van de Belgische groep De Eik (opgericht door de ondernemende familie Van Waeyenberge) en verschillende andere Belgische families. De aandeelhouders en het management van Indufin hebben een stabiele en lange ervaring in het begeleiden van Belgische bedrijven.

Indufin richt zich op waardecreatie door een klankbord te zijn voor het dagelijks bestuur, door inzichten te verschaffen om de onderneming naar het volgende niveau te brengen en door gebruik te maken van een uitgebreid relatienetwerk.

Secutec wordt de vijfde participatie in de huidige portefeuille van Indufin naast het technisch onderhoudsbedrijf Yontec, het communicatiebureau Springbok, de distributeur van tuingereedschap en doe-het-zelfmateriaal Varo en Penne, een leverancier van complexe metalen- en kunststof componenten.

Contacteer ons

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ontvang alle tech-updates in je mailbox!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.