Nieuws > Secutec News

Secutec Security Summit 2023 onthult de geheimen van het Darknet

Tijdens de achtste editie van de Secutec Security Summit kwamen een honderdvijftigtal klanten, partners, IT-professionals en studenten kennismaken met de duistere hoeken en kanten van het Darknet. Het seminarie, gehost in Technopolis in Mechelen, behandelde uitgebreid wat zich schuilhoudt in het duister, waar bedrijfsgegevens gemakkelijk toegankelijk zijn wat tot ernstige hacks kan leiden. De keuze voor Technopolis als locatie, een organisatie die net als Secutec innovatie hoog in het vaandel draagt, onderstreepte tevens de nauwe samenwerking tussen beide partijen.

“De Secutec Security Summit biedt jaarlijks een uitstekende gelegenheid om onze klanten, partners en potentiële geïnteresseerden te ontmoeten,” aldus Geert Baudewijns, CEO van Secutec. “Maar dit jaar waren ook een twintigtal studenten op post. De Summit biedt hen een uitstekend platform om inzicht te krijgen in de praktische realiteit van cyberveiligheid. Het is als het ware een verbreding van hun opleiding én een eerste kennismaking met Secutec en onze diensten. We waren verheugd ook Technopolis CEO Stéphane Berghmans op het podium te verwelkomen om een woordje uitleg te geven bij onze samenwerking. Enige tijd geleden hebben we na een cyberaanval op Technopolis een incident response traject met hen doorlopen en herstelplannen geïmplementeerd. Vandaag is deze vooruitstrevende technologiehub veiliger dan ooit tevoren.”

Focus op eigen innovaties

Naast zijn rol als ervaren systeemintegrator zet Secutec sinds enkele jaren sterk in op de ontwikkeling van eigen diensten en oplossingen. De innovaties Secutec SecureDNS, SecureSIGHT en SecureRESPONSE konden dus rekenen op uitgebreide aandacht van de vele aanwezigen.

“We werken hard aan de uitbreiding en verbetering van onze oplossingen en het platform waarop onze klanten toegang hebben tot hun bedrijfsdata,” benadrukt Baudewijns. “Via de Secutec Portal krijgen klanten een gedetailleerd  beeld van de security van hun organisatie, aandachtspunten en kritische meldingen. We maken het eenvoudiger dan ooit om inzicht te krijgen in alle beveiligingskwesties binnen bedrijven en hoe hierop adequaat te reageren.”

 • Secutec SecureDNS
  SecureDNS voegt een noodzakelijke beveiligingslaag toe aan de security-setup van een organisatie. Uitgaande DNS-verzoeken worden getoetst tegen de Secutec cyber threat intelligence database die wordt gevoed door duizenden toonaangevende bronnen. Kwaadaardige domeinen worden automatisch geblokkeerd zodat onder andere virussen, ransomware en phishingaanvallen niet de kans krijgen om een gevaarlijke payload te activeren.
 • Secutec SecureSIGHT
  SecureSIGHT fungeert als het ware als in-house security team van organisaties waarbij de volledige Threat Intelligence als een managed service wordt verzorgd. Proactief worden potentiële kwetsbaarheden in kaart gebracht en wordt het Darknet gemonitord op onder meer credential leakage. Reactief voegt Secutec SecureSIGHT best-in-class XDR (eXtended Detection & Response) toe aan de security-opstelling van een organisatie. Het Secutec Security Operations Center (SOC) verzamelt alle gegevens over mogelijke aanvallen, voegt context toe aan meldingen en levert bruikbare gegevens en geïnterpreteerde inzichten. Tot slot worden alle genomen maatregelen gevalideerd door een autonome penetratietest waarbij we proberen kwetsbaarheden en zwakke plekken in de doelomgeving uit te buiten om zo de bestaande beveiligingsmaatregelen te beoordelen.
 • Secutec SecureRESPONSE
  In het geval er zich toch een cyberincident voordoet, zorgt Secutec SecureRESPONSE voor de allerbeste opvolging en ondersteuning. Vanuit het SOC worden klanten bijgestaan door cyberexperts die lopende aanvallen stoppen en een herstelplan uittekenen. Aan de hand van een uitgebreide forensische analyse wordt nagegaan waarvan de aanval afkomstig was, welke schade werd aangericht en welke data eventueel werden gestolen. Indien treden wij in naam van onze klanten ook op als onderhandelaar met hackers.

Sterke partnerships

Enkele vooraanstaande vendoren zoals Spycloud, Tenable en SentinelOne kregen tijdens de Summit de gelegenheid om hun producten nader toe te lichten. Voor klanten die al bekend waren met de eigen oplossingen van Secutec vormden deze live demo’s een waardevolle aanvulling in de werking ervan, aangezien deze vendor software als essentiële bouwstenen fungeren binnen onze totale oplossingen.

De namiddag werd tijdens het netwerk event ‘in thema’ afgesloten met enkele wetenschappelijke cocktails, food & drinks, interessante gesprekken en een mentalist die als het ware zijn dark magic gebruikte om ons bewustzijn binnen te dringen.

Secutec Security Summit 2024

Het cyber Security landschap is in constante evolutie. Zodus staat volgend jaar opnieuw een Secutec Security Summit gepland. Meer details worden later bekend gemaakt. 

Contacteer ons

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ontvang alle tech-updates in je mailbox!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.