Nieuws > Secutec News

Inzet op eigen oplossingen stuwt omzet Secutec fors de hoogte in

 

Sinds enkele jaren zet Secutec in op eigen diensten voor cybersecurity en Threat Intelligence. Die aanpak loont: het voorbije boekjaar steeg de geconsolideerde omzet van 18 miljoen euro naar 25 miljoen euro. Om de diensten nog verder te laten groeien buiten België wordt op zoek gegaan naar een externe investeerder.

  • Geconsolideerde omzet steeg jaar-op-jaar van 18 naar 25 miljoen euro.
  • Daarnaast steeg ook de winst voor belastingen van 2,6 naar 3,4 miljoen euro in België.
  • Vraag naar eigen diensten stijgt sterk: in de eerste twee maanden van het boekjaar steeg de vraag met 43%.
  • Secutec kijkt uit naar een nieuwe investeerder om het verhaal ook buiten België verder te laten groeien. Het doel is een Europese hoofdrolspeler te worden en tevens – naast de organische groei – een eerste belangrijke stap te zetten met een buy-and-build-strategie door middel van een strategische acquisitie in de komende 6 maanden.

Sinds zijn oprichting in 2005 groeide Secutec uit tot een autoriteit in cybersecurity. Vandaag verstevigt het bedrijf die positie met de ontwikkeling en uitbouw van eigen oplossingen, in combinatie met producten van derden. Die strategie loont: “We begonnen als partner voor verschillende spelers in het cybersecuritylandschap,” zegt Geert Baudewijns, CEO van Secutec, “daardoor kennen we als geen ander de uitdagingen waar bedrijven en organisaties vandaag tegenaan kijken. We weten wat werkt en wat niet, en waar er ruimte is voor verbetering. De gaten die vandaag worden gelaten, vullen wij op.”

Secutec zet daarom sinds kort in op zelf ontwikkelde cybersecurity-oplossingen die bestaande infrastructuur perfect aanvullen, samen met strategische partners. Zo wordt het gemakkelijker voor organisaties om in te zetten op een complete beveiliging, preventieve cybersecurity en incident response.

Verder groeien met extra investeringen en partners

Voor de verspreiding van de nieuwe oplossingen vertrouwt Secutec op directe en indirecte kanalen. “Omdat we oplossingen en diensten aanbieden die voor ieder bedrijf noodzakelijk zijn, is het een logische keuze om in te zetten op een brede aanpak,” zegt Baudewijns. “We werken vandaag al samen met enkele sterke partners in Europa die onze groei ondersteunen en in de toekomst zullen we nog vele mooie namen kunnen aankondigen in Duitsland, Oostenrijk en Italië.”

De komende jaren ambieert Secutec immers een sterke verdere groei. Om dat verhaal te bewerkstelligen zal het bedrijf binnenkort eveneens op zoek gaan naar een nieuwe investeerder. Baudewijns: “We geloven in onze eigen diensten. Om deze ook buiten België te gaan uitzetten, zoeken we een strategische partner die ons ondersteunt in de verdere uitbouw van Secutec SecureDNS en Secutec SecureSIGHT.”

Innovatieve ontzorging voor eindklanten

“Het potentieel is er, dat ondervinden we vandaag al met onze partners,” weet Baudewijns. “Onze innovaties, gebundeld met verschillende oplossingen in een managed services-model, zorgen ervoor dat we state-of-the-art-technologieën kunnen integreren bij onze eindklanten, zonder dat zij deze services zelf moeten zoeken en onderhouden.”

“Ik sta al 15 jaar in voor het (security) vendor management bij verschillende bedrijven, van system integrators tot distributie,” zegt Willem Magerman, CFO van Dilaco en partner van de Secutec-oplossingen. “Maar een Belgische security system integrator die zichzelf omvormt tot een security vendor, heb ik nog nooit gezien. Deze unieke stap biedt veel voordelen in onze samenwerking, waarbij wij vanuit Dilaco vooral belang hechten aan de lokale, Europese security data waarover Secutec beschikt en die internationale spelers vaak ontberen. Daardoor kunnen wij samen met Secutec onze klanten een nog betere bescherming aanbieden.”

Complete bescherming

Secutec zet vandaag al in op vier eigen oplossingen:

  • Secutec SecureDNS: Deze oplossing voegt een noodzakelijke beveiligingslaag toe aan de security-setup van de organisatie. Uitgaande DNS-verzoeken worden getoetst tegen de Secutec cyber threat intelligence database die wordt gevoed door duizenden toonaangevende bronnen. Kwaadaardige domeinen worden automatisch geblokkeerd zodat virussen, ransomware, phishingaanvallen,… nooit de kans krijgen om een gevaarlijke payload te activeren. Zo zijn gebruikers altijd veilig.
  • Secutec SecureSIGHT: Deze oplossing verzorgt de volledige Threat Intelligence van organisaties. Proactief worden kwetsbare systemen periodiek in kaart gebracht en wordt het Darknet gemonitord op onder meer credential leakage. Reactief voegt Secutec SecureSIGHT best-in-class XDR toe aan de security-opstelling van een organisatie, ondersteund door het eigen Security Operations Center dat 24/7/365 monitoring uitvoert voor klanten en partners.
  • Secutec SecureRESPONSE: Deze service garandeert de allerbeste opvolging en ondersteuning in geval van een cyberincident. Vanuit het Secutec Security Operations Center worden klanten bijgestaan door cyberexperts die lopende aanvallen stoppen en een herstelplan uittekenen. Aan de hand van een uitgebreide forensische analyse wordt nagegaan waar de aanval van afkomstig was, welke schade werd aangericht en welke data eventueel werden gestolen.
  • Secutec SecureCARE: Organisaties die kiezen voor het SecureCARE-pakket, krijgen de garantie dat ze binnen de vier uur worden geholpen in geval van een cyberincident. Zo genieten klanten steeds prioriteit binnen de diensten van SecureRESPONSE.

“In de toekomst zullen we ons product- en dienstenportfolio nog verder uitbreiden, aan de hand van de noden in de markt,” vertelt Baudewijns. “Voor ons staan de behoeften van onze klanten namelijk steeds centraal; we verkopen hen niets dat ze niet nodig hebben.”

Ontvang alle tech-updates in je mailbox!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.