Nieuws > Secutec News

Techupdate | Einde support voor oudere Windows versies

 
 
 
 
 
 
 

McAfee kondigt End of Support aan voor een hele reeks oudere Windows versies vanaf 31 december 2021. Helaas betekent dit ook dat het downloaden van updates (DAT files, amcore files, …) gezien wordt als een breach of license in geval er geen extended support bij McAfee wordt aangekocht.

 

Windows XP, Server 2003

Deze besturingssystemen zijn enkel compatibel met VSE. 

 

BELANGRIJK: Elk verder gebruik van V2 DAT, IPS-handtekeningen en Engine-content of Technische ondersteuning na 31 december 2021, zonder een Extended Support-overeenkomst, is een schending van uw licentie en is onderworpen aan een audit door het McAfee Enterprise Licensing en Compliance-team. Klanten die ervoor kiezen om VSE of Host IPS na de EOL te gebruiken zonder Extended Support, zijn verplicht om VSE/Host IPS te onderhouden met de laatste inhoudelijke update per 31 december 2021.

 

Windows 7, Server 2008, Server 2008R2

 

Hoe kunt u na 31 december 2021 uitgebreide ondersteuning aanschaffen?
Vanaf januari 2022 moeten klanten die de bovenstaande producten op Windows 7 of Windows Server 2008 R2 willen gebruiken, uitgebreide ondersteuning aanschaffen om technische ondersteuning en inhoudsupdates voor deze producten te blijven ontvangen. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie over deze optie.

 

Welke acties dienen ondernomen te worden?

Gezien deze toestellen noch door Microsoft noch door McAfee nog ondersteund worden, moeten deze als een ernstig veiligheidsrisico beschouwd worden. Indien vervanging om praktische redenen niet mogelijk is, zouden deze geïsoleerd moeten worden van de rest van het netwerk en van internet en in geen geval internet-facing mogen zijn. Implementatie van Application Control op deze toestellen is eveneens aangeraden.

Vragen over deze Techupdate?

Contacteer ons

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ontvang alle tech-updates in je mailbox!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.