Nieuws > Secutec News

Digitaal Vlaanderen biedt Secutec SecureDNS aan via raamcontract aan alle steden en gemeenten

 

Reeds 20% van alle Vlaamse steden en gemeenten maakt reeds gebruik van de SecureDNS-oplossing van Secutec.
Om de lokale besturen nog beter te faciliteren in de verbetering van hun digitale infrastructuur, biedt Digitaal Vlaanderen SecureDNS nu aan via een ICT-raamcontract.

Vorig jaar gaf Digitaal Vlaanderen via Lokaal Digitaal aan KPMG de opdracht om een behoefteanalyse en marktstudie uit te voeren rond digitale veiligheid bij lokale besturen. De conclusie was duidelijk: lokale besturen hebben behoefte aan een schaalbare en eenvoudig te integreren oplossing om hun digitale infrastructuur te beschermen tegen diverse vormen van cyberaanvallen op het niveau van het Domain Name System (DNS). Met SecureDNS biedt Digitaal Vlaanderen nu een passende oplossing binnen de bredere context van digitale veiligheid.

Hoe beveiligt SecureDNS?

Meer dan 90% van alle malware maakt gebruik van DNS-resolutie (Domain Name System) voor cyberaanvallen, phishing en diefstal van gebruikersgegevens. SecureDNS verbetert de beveiliging door DNS-verzoeken binnen het netwerk van de gemeente te filteren en te monitoren, en phishing, malware en cyberaanvallen tegen te houden. Het werkt door DNS-verzoeken om te leiden via beveiligde servers die de reputatie van het aangevraagde domein analyseren. Als het domein veilig is, verloopt de verbinding zoals gebruikelijk. Wordt het aangevraagde domein gemarkeerd als kwaadaardig, dan wordt het verzoek geblokkeerd om potentiële cyberdreigingen te voorkomen. Het systeem vormt een extra beveiligingslaag bovenop bestaande firewall- en antivirusoplossingen en pakt enkele hiaten in de huidige systemen aan, zoals het 24/7 proactief blokkeren van nieuw geregistreerde domeinen en de integratie van lokale dreigingsinformatie.

Een initiatief van Lokaal Digitaal via de ICT-raamcontracten

Lokaal Digitaal, onderdeel van de Smart Region Office (SRO), is een bestuursoverschrijdende samenwerking tussen gemeenten, Digitaal Vlaanderen, Agentschap Binnenlands Bestuur, Het Facilitair Bedrijf en VLAIO. Vanuit dit programma werd de studie besteld en wordt het aanbod nu toegankelijk en eenvoudig afneembaar gemaakt voor alle steden en gemeenten. SecureDNS wordt via de ICT-raamcontracten van Digitaal Vlaanderen aangeboden door Proximus.

 

Meer info: Lokale besturen kunnen hun digitale infrastructuur voortaan beter beveiligen met SecureDNS | Vlaanderen.be

Meer weten over SecureDNS: Secutec SecureDNS – Secutec

Meer weten over Secutec SecureDNS?

Contacteer ons

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ontvang alle tech-updates in je mailbox!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.