Cases > Efficiënte, proactieve beveiliging bij VAB

"Traditionele software werkt reactief, Secutec SecureDNS beschermt ons proactief."

Niemand zegt het mooier dan onze klanten. Pieter Verheyden, Senior Systems Engineer bij VAB, doet zijn verhaal.

Bij VAB is Pieter onder meer verantwoordelijk voor de veiligheid van alle netwerken, toestellen en AGER-omgevingen van de honderden eindgebruikers in de VAB-teams.

VAB is de grootste pechverhelper in België en staat weggebruikers bij voor autopech, ongevallen en diefstal. Daarnaast beschikt het over een groot netwerk aan rijscholen, bandencentrales, een fleet services-departement en nog veel meer.

Het resulteert in een bedrijfsomgeving met ruim 1500 medewerkers in bijna 100 locaties.

”Secutec SecureDNS is even makkelijk om te installeren als het gebruik ervan.”

“Onze pechverhelpingsdiensten werken 24/7, verspreid over onze verschillende kantoren en mobiele diensten. Iedereen is continu geconnecteerd om up-to-date informatie te kunnen krijgen over cases, wagens enzovoort. Onze diensten werken gedecentraliseerd, wat zorgt voor extra uitdagingen op vlak van cybersecurity,” vertelt Pieter.

“De rapporten tonen haarfijn aan waar DNS-verzoeken naartoe gaan en welke automatisch worden geblokkeerd. Security by design: daar waren we naar op zoek.”

Pieter Verheyden, Senior System Engineer

De vele voordelen van Secutec SecureDNS volgens VAB

Wat Pieter meteen opviel toen hij Secutec SecureDNS in gebruik nam, was de snelheid waarmee de oplossing werd geïmplmenteerd. “Dat duurde bij wijze van spreken maar een minuutje,” vertelt hij.

Ook andere voordelen kan hij makkelijk benoemen:

  • “De informatie die we dagelijks ontvangen is rijkelijk gedetailleerd: we kunnen feilloos toestellen of websites in het vizier nemen door onze firewall aan te passen.”
  • “Een handig platform toont ons overzichtelijk welke IP-adressen opvolging nodig hebben binnen onze organisatie en welke URLs deze probeerden te bereiken.”
  • “Rapporten tonen ons alle verdachte URLs die werden aangevraagd en die we zonder Secutec SecureDNS niet zouden hebben opgemerkt.”
  • “Traditionele antivirussoftware reageert pas na de feiten, Secutec SecureDNS werkt proactief door verbindingen af te breken voor ze worden opgezet.”

“Sinds de implementatie van Secutec SecureDNS zagen we een daling van 70% in malware die werd gerapporteerd door onze antivirusoplossing. Dat bespaart ons al snel 1 à 2 uur per dag aan opvolging.”

 

Geslaagd voor de phishingtest

Als onderdeel van een grote groep, legt VAB stricte veiligheidsnormen op. Als deel daarvan onderwerpen ze medewerkers regelmatig aan phishingtests die erg gelijken op de officiële VAB-communicatie. “Deze tests moeten onze menselijke zwaktes blootleggen,” zegt Pieter. “Hoe gaan ze om met potentiële risico’s? Op basis daarvan kunnen we dan extra opleiding voorzien.”

Tijdens zo’n test ging het echter mis. “Secutec SecureDNS werkte té goed,” lacht Pieter. “80% van alle phishingtests die we uitstuurden, werden geopend – maar geen enkele leverde een phishinggeval op. De DNS-oplossing blokkeerde namelijk meteen de verdachte links die we hadden toegevoegd. We moesten eerst een allowlisting uitvoeren. Deze casus toonde ons wel perfect de waarde van Secutec SecureDNS.”

 

Vertrouwen in een sterke samenwerking

Voor Pieter telt niet alleen de kwaliteit van de Secutec SecureDNS-oplossing: “Het gaat ons om de sterke samenwerking. Ik krijg regelmatig updates en aanwijzingen, soms zelfs van de Secutec-CEO. Steeds is het advies erg toepasselijk en op onze maat. Ik weet gewoon zeker dat ze mij nooit iets zullen verkopen waar ik geen nood aan heb.”

 


Probeer Secutec SecureDNS gratis

Schrijf je in voor een gratis proefversie van 4 weken

You might like this too

Secure DNS

SPW

Ontvang alle tech-updates in je mailbox!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.